Spørsmål og svar

Spørsmål og svar

Hva bør jeg ha på meg til min første avtale?
Ved første konsultasjon vil det kunne være et behov for avkledning. (Du beholder undertøyet på til en hver tid.) Dette er for å få et best mulig helhetsinntrykk. Huden kan fortelle oss mye under undersøkelsen. Ellers er løstsittende klær fine. Vi kan komme til å be deg om å utføre noen bevegelsetester og positurer, så det er fint å ikke ha klær som hemmer dette.

Vil jeg måtte ta av meg klærne mine hver gang?
Ikke nødvendigvis, det kommer an på hvilket område som skal behandles. I de fleste tilfeller kan vi ha behov for å eksponere et område av kroppen for å undersøke og behandle det mer effektivt.

Jeg har hørt at kiropraktorer ”knekker” leddene. Hva er dette?
Det er når du hører et klikk. Dette kalles en kiropraktisk justering. Det er rett og slett frigivelse av gass fra leddene når trykket slipper. Vi knekker ingenting, men lydene kan oppstå når vi beveger leddene. Dette er ikke smertefullt. Du kjenner sikkert noen som “knekker” fingrene sine, eller at du gjør det selv. Lyden du hører under en kiropraktisk justering er tilsvarende denne.

Vil det gjøre vondt?
Justering gjør vanligvis ikke vondt. Før handlingen blir utført gjør vi tester som forsikrer om at det ikke er unødvendige smerter.

Vil jeg få noen reaksjon etter behandlingen?
Noen kan oppleve å bli ømme etter behandlingen, andre kan bli trette. Dette varer vanligvis mindre enn 24 timer. De aller fleste får ingen merkbar reaksjon. Toleransen for justeringer er individuell og vi vil alltid bestrebe oss på å arbeide innenfor de begrensninger hver enkelt pasient har. Du vil få råd og tips om hvordan du best mulig kan håndtere eventuelle reaksjoner.

Må jeg bli ”knekket”?
Som vi sa over, vi prøver alltid å arbeide innenfor de begrensninger hver pasient måtte ha. Det er mange forskjellige måter å frigjøre ledd- og muskelspenninger på. Hvis du har spørsmål om justeringer eller er engstelig i forhold til det, er det bare å si ifra, så tilpasser vi behandlingen etter dine individuelle behov. Så nei, det må ikke alltid justeres/”knekkes”

Hvor gammel må jeg være for å gå til kiropraktor?
Det finnes ikke noe slikt som “for ung” eller “for gammel”. Min yngste pasient har vært bare noen uker gammel og min eldste i sitt nittiende tiår. Behandlingen passer for alle.

Jeg er gravid, er det trygt med behandling hos kiropraktor?
Ja! Flere blivende mødre kommer til oss i løpet av svangerskapet for å få hjelp med ulike problemer som bekkenplager, symfysesmerter, midtryggsmerter, hodepine m.m. Behandlingen er svært skånsom og fokuserer på å støtte leddbånd og muskler i bekkenet for å bidra til å den blivende mor skal ha et godt og sunt svangerskap.

Må jeg ta røntgenbilder?
Som en del av kiropraktorstudiet, er kiropraktorer fullt kvalifisert til å ta og lese røntgenbilder. Hvis bildeundersøkelser skulle være nødvendige, vil du bli rekvirert til røntgen, MR eller tilsvarende. Hvis du allerede har tatt bilde, ta gjerne med disse og en eventuell beskrivelse til din første avtale hos oss.

Hvor lenge varer en behandling?
Den første avtalen er 45-60 minutter, og påfølgende avtaler er 20-30 minutter.

Hva kan jeg forvente i en behandling?
Les mer her.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *